...31.05.2009...

Jag känner mig så energisk.  Det är så mycket saker jag ska göra, så många " att göra lista". Plus från att jag skulle jobba bara en lördag nu ska jag jobba fram till torsdag non stop. Sedan ska vi grilla med klassen på torsdag, på fredag tar vi STUDENTEN! ( kan fortfarande inte tro på det) Och sen åker jag till Korsika.
 
Men det är skönt att praktiken är över och förskyllning är nästan borta.

Ok nu måste jag sova. Jag har stor dag imorgon. Innan jobbet måste jag hinna till skolan och göra massa grejer. Oooo det är för många saker som snurrar nu så jag vet inte vad ska jag göra först.......

 

Jag ska vara i en stad som hetter Calvi på Korsika. Jag ska vara på en hotel som heter Méditerranée. Nu ser jag faktiskt verkligen fam imot det=) Det kommer bli kul))




Några bilder som jag hittade på Korsikas utsikt))



...dagar...

Ja dagar efter balen var ok. Jobbade i helgen och det var sjukt tråkigt. Hade nästan inga beställningar. Jag var ensam i kalis så jag bestämde själv vad det är för musik som ska spelas. Sen en tjej från servisen springer upp och sjukt glad. Sen frågar hon mig " Är det du som spelar ac/dc?" Jag: " nej inte riktig men radio gör det" Hon var jätte glad att jag spelade rockklassiker. Jag vet inte men jag blev ännu gladare för att gjorde henne glad)).
Sen träffade jag Diana på tåget. Oväntat men det är typ vår nya tradition att råka träffas på tåget. När vi pratade så var jag så inne i en berättelse och gestikulerade så att jag inte såg en tjej gå förbi så att jag slog henne. Ops.
Sen ..vad har jag gjord mer? ..juste träffat Fjomppa. Ja allas kommentarer var roliga om den lilla saken. Ok det var lite komisk och nu sträck smsas det....

Idag var vi i stan med tjejer också. Riktig trevlig=) Tack tjejer))
 


...bal...

Balen gick superbra igår. Det var så kul. Jag var nöjd med min bordsplacering och med allt annat. Efterfest på Station var kul också. Ja förutom jag var splittrad och var lite här och var. Ja som vanligt. Ja och gjorde Fjomppa lite sur men det är helt annan historia. Han överlever.
Juste det var ovanligt att få se Anders på Station. Det var mmm... succé=)

Tack alla som var med och gjorde kvällen oförglömligt=) Älskar er.




Jag med tjejer=))


...förberedelse/mis an place))...

Hehe jag som många andra började jag förberedda mig inför balen. Målade naglarna och gjorde mask =). Det var jätte konstig. Nej jag blev inte grönt i ansikte)) Det stod "self warming mask så fort det hamnad på mitt ansikte det blev jätte, jätte varmt det kändes konstig jämfört med hela kroppen.
Så ja imorgon smäller det!
Men innan ska jag till skolan och skriva en till prov. Sen fick jag mvg i konditori och vg i samhälle.
Juste pratade med några via internet som jag annars brukar inte prata med via internet. Det var Ooanligt men trevligt, trevligt).

Så nu kanske jag borde lägga mig. Känner spänningen)))

...tiden är som vatten...

Tiden går otroligt fort. Den bara rinner iväg och man kan inte stoppa den även om man vill. På onsdag har vi balen och i princip det är klart sen. Vi har inga riktiga lektioner eller några men ändå. Det räknas inte.

De bra nyheterna är att det löste sig med engelska men ja jag bli inte lugn tills jag få se papper på det.  Jag har också lämnat in psykologiuppgift så nu är jag klar!
Ja förutom matte. Vad bra att de skötte upp provet till måndag annars skulle vi skriva den på onsdag. Då skulle det bli stressigt för att det är bal sen. Men hur som helst allt löste sig.

Jag har gåt och varit missnöjd med min studentklänning i några dagar. Så nu har jag köpt en vanlig klänning som jag tycker om, som plus kostade inte så mycket. Kunde jag inte göra det fån första böja och spara pengar? Så nu få jag sälja andra på blocket eller tradera, eller nått. Men huvudsakligen jag är nöjd nu och pank.

Väntar på nått spännande och ovanligt ska hända eller jag kanske bara spännande.

Människan kan inte upptäcka nya oceaner förrän hon har fått
modet att förlora kusten ur sikte.
Okänd.

 


...=)...

Norge vann! Vad glad jag bli. Jag älskade låten. Det var ju roligt att kolla på fö en gång skull. Det brukar ju vara låtar som suger som Greklands till ex. Men i alla fall  Hurra=))



...16.05.09...

God dag=) Jag är pigg och glad. Praktiken gick bra igår. Det kändes bara lite konstig. Förra gången när jag var där snackade killar om de har varit otrogna mot sina tjejer. Det var kul ändå att lyssna på dem. =) Och igår pratade de om sex. En kille som är singel hade fåt ragg på krogen och sen när han vaknade var hon borta. Ja och alla var avundsjuka på honom. De ville vara som han singel och kunna ragga på tjejer och sen vakna och de är borta. Killar frågar honom "var hon snygg? " Han svarar: " Ja helt ok, sköna tuttar."

Ja just studentskiva. När vi var på väg dit alla satt ju i samma vagn så alla sitter och prata men plötslig hör jag. " Är Alina singel?" Det var lillebrorsa till en tjej som går i vår klass! Chockad vände jag mig om. Han är typ 12 eller 15 var han. Men det var kul. Han sade att han inte frågar för att stöta på mig. haha.
Sedan hände andra små roliga grejer.  Ja alltid lika roligt =)

Ja och vaktarna på skivar var jätte dryga och började kasta ut folk av ingen anledning. Några har hamnat i fyllocell. Nån har blivit utkastat för att han hånglade med en tjej på rökrummet osv. Ja de var konstiga. Inte så konstig att vi var plötslig så få när de kastade typ 20 pers på halvtimme.

Ja och stakars Ira som kände sig som mamma. Monzy gissade på att hon var rund 28-30 år. Ja stakars hon är bara 21! Men roligast var att När vi åkte nattbuss nån frågade "var ä din kompis?" Jag. "Hon åkte hem hon ska jobba imorgon." Så frågar en kille från skolan " Vilken kompis?" Jag förklarade till honom vem men han såg förvånad ut. Han bara " Jaha jag trodde det var din morsa!" Ja det var minst sagt oväntat!

 

Idag bli det som vanligt. Tradition helt enkelt. Melodifestivalen. Även att den suger så det är en tradition att kolla på den. Har kollat på Norges bidrag och jag gillade den! =) Den är typ allas nations folkmusik! Så antagligen ska jag heja för den.



Så såg det ut ungefär.

...Studentskiva...

Ja så var vår studentskiva över. Den var lite mmm annorlunda... Det var kul i början och så och vi skojade men det var ingen drag riktig. Det var så lite folk och alla började gå tidigt så de fick stänga tidigare till och med!  Lite bilder kommer sen och detaljerad text. Ska till praktiken nu.

Ja jag kunde inte riktig skita i den för att jag har inta varit där på jätte länge. Vi var ju borta och tävlade och när jag kom väll dit så var det ont om folk. Det kändes taskig att säga nej jag kommer inte jag ska festa.

Jag ska ladda om till onsdag)) Då är det balen. Känns mer spännande på nått sätt.

Oki nu måste jag faktiskt gå.

 

Planera inte för mycket annars kommer det inte hända något överhuvudtaget (C)

Av Jenny i omklädningsrumet.

 


...Cupe Culinaire...

Jag är tillbaks från Åland. Först och främst vi fick inga pallplatser. Synd men man kunde förstå det. Vi tränade i sista minuten när andra skolor har en kurs i det som håller på en hel termin! Då pratar vi om förberedelse! Jag vill säga gratis till Matpedagogerna som tog guld och bronsen! De som van stod mittemot oss och var otrolig schysta. Ålands Hotell- och restaurang skola var fint och hade så många kök! Där var små och stora olika utrymme. Bageri kök med kavelmaskiner, hela paketet med andra ord. Men det var intressant att vara där ändå även om vi inte vann.

 Själva resa som var lite halvt rolig. Vi tog båten dit och allt var frid och fröjd men sen fick vi veta att på den båten ska de filma nya avsnitt av programmet Färjan! Haha. Sen såg vi Tony Irving han var rolig med sina elaka kommentarer och dansade cha-cha.=) Det måste man se live för att förstå komiska i den. Sedan när vi var redan i Mariehamn fick vi syn på den där skylten.



Jag ska ha lite sånt tack! Eller hur tänkte de?

 

Allt var i euro och Nico skulle köpa snus! Kassörska svarade att det är olaglig att sälja snus där!  Haha!

När tävlingen var slut och vi byte om och packade så var klockan ca tio halv elva. Vi var så himla hungriga så vi skulle promenera och äta någonstans. Mmm och det gick ju bra. Det var inte en enda själ ute och ALLT var stängt! Till slut hittade vi nått bar men köket var redan stäng där. Men de förklarade vägen till närmaste Statoil som var öppet. Så bestämde att gå tillbaks och ta bilen. Man ville inte promenera där för att det är fortfarande vinter där!  Så vi åkte med vår minibuss som de hyrde. Haha den bussen hade sportläge! Så Johan hade lite kul! Köra minibuss som går på diesel i sportläge! Haha vem installerar sånt på en minibus?
Sen satt vi vid Statoil och åt varsin korv med bröd.  Man kunde kalla det så:

Restaurang skola Riksäpplet på utflykt. Käkar varm korv. Lyxig mat speciellt efter man allt man har sätt på tävlingen.

MEN! den roligaste att Matpedagogerna stannade ju på samma hotell och de hyrde likadan bil. Så när vi körde från parkering såg vi detta!




De var väldig glada över vinsten så de glömde allt annat i världen. =)

Sen när vi åkte tillbaks var poliser där. De trodde någon snodde den bil! Folk från Stockholm har kommit så började hända grejer där=).


Som vanligt var det problem med tid och byta klockan så vi sov knappt någonting på hela resan och på väg hem såg vi ut så där:




Så här har vi aldrig set Johan.
Alla var väldig glada att återvenda hem kan jag säga!
Nu ska jag soa nog. Känner mig sp himla trött!


...Åland...

Woho. Allt gick bra idag utan någon större hjälp från Johan eller Helge. De bara gav tips som vanligt och så. Plus att vi fick gäster idag också och fick höra deras åsikt. Så imorgon efter trafiksäkerhetsdagen (så tråkigt) så åker vi till Åland! Vi åker Viking Line båt! Då är jag lugn. Ville inte åka nått liten båt.

Men det viktigaste är att allt satt som det skulle!

Men annars tisdag var helt ok.  Eller på samhälle var jag inte närvarande fast jag satt där. Var lite off.

Vårt samtal med Jenny

Jag: Jenny jag vill gå på dejt.
Jenny: Men jag fixar dej till dig då.
Jag: Nej jag vill inte gå på nån blind dejt!
Jenny: Jaha.... Mmmm (så roppar hon) Kim....
 
Sen jag tror David har drabbats värst av våren eller rättare sagt av vårkänslor!=) Stakars liten.

Konditori för ovanlighetskull gick bra och det var intressant. Kanske för att Jag och Diana var i annat kök och koncentrerade oss på barntårta och grodprinsen.


Så såg den ut.










 

 








Ja juste jag hann ta några kort på vår mat också! Varmmat ska se lite annorlunda ut en den. Det är bara försökstalrik jag hann fota.

 

Så ungefär!

 

 

 

 

 

Nu ska jag sova. Imorgon är lång dag!


...måndag är en stvår dag...

Mina måndagar är inte bara svåra, tröga men otrolig långa också. Skolan var lite kaotiskt... Engelska ja! Alla är lost men mest av alla våran lärare.
Vi provlagade maten till Cup Culinaire... no coments ska jag säga kanske. Ok jag hoppas det kommer gå bättre för mig imorgon. Annars blir jag kickat från laget säkert)))

Men meny ser ut så här

Cup Culinaire 2009

Variation på oxfilé

Vi har då ungefär så:

råbiff med äggula från vaktelägg

gravad oxfilé med svartvinbärsmylta
lättrökt oxfilé med rönnbärsmarmelad

Ångad röding på sticklök med en örtrullad mandelpotatisstubbe
pepparotsskum och en syrlig äpple och sellerisallad

Bresjöblåmousse på blåbärsspaaghetti (riktig coola om man lyckas=)) annars ser det ut som .....PIP....
med en pepprigt valnötsflan.

 



Då så. Vi åker till Åland på onsdag och kommer på fredag.... Ok  värre en det kan det inte bli. Jag menar det är inte hela världen om vi kommer sist eller ja alla landar på fjärde plats för att .... ja för att... så värre kommer det inte bli. Med tanke om hur många gånger har vi provlagat. Ska komma ihåg att ta kort. Det är alltid kul.

Sen förutom provlagning och att jag var blå i hela fejset och så vidare så hade jag matte efter det. Mmm derivata är alltid lika spännande eller inte=) Men det gick ganska ok. Jag kommer klara det. Det  är very very good=).

Ok vet ni vad. Det är ju studentskiva nästa vecka!! Gud vad tiden går fort!

 

 

 

God natt........zzzZZZzzz


...Första Maj...

Jag var på jobbet idag! Kändes rätt skönt. Gick genom ny meny och så. Sen sa vi hej då till Fia. Det var hennes sista dag. Ok imorgon ska jag träffa ny kille som ska jobba istället för henne.
Men som vanlig det gick inte utan händelser=))
Jag kom till centrum en timme och tjugo minuter för tidigt vet inte varför... Ja och allt var stängd...  Så jag köpte en croissant och kaffe och skulle promenera till skansen. Men den första jag ser är en himla stor korset på Sergelstorg. Ja demonstranter som var klädda i t-shirt med Jesus tryck på! Inte så mycket första maj över det men men...
Sen när jag åkte tillbakas med färja så kom vi fram till Slussen och ser röken stiga upp över floden. De blev större och större. Jag undrade om det inte är vår restaurang som började brinna)).




RSS 2.0