...30.03.09...

Det var måndag... konstigt dag. Kom för tidigt i skolan. Träffade Kim och började babbla non stop. Sen efter 20 min babblande kom jag på det. Jag till Kim: " Gud vad jag pratar! Jag tror det är för mycket" Han bara håll med och hann inte ens hänga med när jag pratade så fort. Sen slog min hjärna att man ska vara social också så jag frågade hur han mådde å så.
Juste jag kom för tidigt inte för att jag inte ställde om klockan. Jag bara trodde att vi börjar en annan tid. Bra Alin! Hur länge har vi haft samma schema?

Samhällsprovet gick bra. Ingenting speciellt. Dock kom jag på att jag har massa andra läxor.

Juste sen efter var det massa resande från hem fram och tillbaks. I alla fall jag kom hem ganska tidigt för att vi hade ingett matte. Han har åkt på semester. Ingen kommunikation där. Så hälften av klassen var på plats.

Imorgon det är konditori. Det är alltid så segt där men, men. Vi ska se till att det ska bli kul.=)

Ja en till komplicerad grej hände. Min kompis gjorde slut med sin pojkvän så ringer han mig idag. Jag har pratat med honom men inte träffat. Så idag var jag hans personliga psykolog via telefon. Sen bad han mig att inte säga det till henne.  Ja. Hoppas det löser sig där.

I helgen ska jag jobba som vanligt och sen tänkte jag och Diana göra fondue kväll på söndag.

En sak till! Jag är på en sådan fest humör. Jag vill festa!!!!


...28.03.09...

Jag är helt slut nu. Tillbringa en hel lång dag på skolan på en lördag! Högskoleprov gick ok som ja trodde men sen kunde man kolla facit på internet när man kom hem. Ja då var det kört! Det gick åt helvete.
Ja vad skam an säga....
Juste på morgonen vad det inte nått stress alls NOT. Det var missuppfattning osv. som vanligt så pappa fick köra snabbt då menar jag SNABBT för att hinna.

Så när jag kom hem har jag gjord körsbärsgelé och nu äter den. Hehe ser ut som blodpudding fast jag har aldrig smakat den och tänker inte göra det. Eller ja man vet ju aldrig...

På väg hem har jag hämtat min studentmössa och champagneglas! Mössa var lite missbildat och saknade broderat krona ovanför. Men jag bryr mig inte nu längre.

Men nu eller snart rättare sagt ska jag gå och lägga mig.

 


...27.03.09...

Haha praktiken gick bra även att jag fick skala och skära båtar av lök. Jag grät som fan. =)) Men jag blev klar ovanligt fort så att Jens blev förvånad och var tvungen och kolla om jag verkligen har gjord det med allt lök! Sen fick jag se att de kan vara ganska taskiga på min pracktik dock inte mot mig!

Den bästa nyhet är väll att inkomstdeklaration har kommit och jag kommer bli rik i sommaren!!!

Sen fick jag också papper från posten!! Nej dock var det inte påminnelse om klänningen. Det var min studentmössa!! Vad oväntat, den kom hem också.

Juste imorgon smäller det! Jag menar högskoleprovet! Jag känner mig inte speciellt förbered. Men men det få bli som det kommer att bli. Så illa kan det väll inte gå…. Eller?


...26.03.09...

Det blandade dagar här nu.
Först och främst konserten gick så bra så att det inte är sant. Vi har pratat med de och så klart tagit kort och grejer!! Woho Soulfly!! =))
Skola har man inget minne av. Det känns att man är knappt där eller ja det är man. Praktiken är också ok. Igår var det massa grejer jag skulle jag och några av dem glömde jag. No good men det löser sig. Plus att jobbet ringde och Pelle frågade om jag kan börja tidigare på lördag. Jag var lite förvirrad. Jag visste inte ens att jag skulle jobba då. Borde kolla på schema oftare. Han ringde också för att han ville att jag skulle jobba den helgen också men jag ska ju skriva högskoleprov. Undrar hur det kommer att gå. Jag har typ inte förbered mig så mycket.  Pelle önskade mig lycka till och sa " Skriv bättre än jag gjorde" Sen lade han till " Jag skrev 1.8 första gången två poäng från 1.9" Wow  säger jag. Där sprak mina drömmar att skriva bättre en honom.
Vill sova mer....  men måste till praktiken igen.

 

 


...skansen...

Idag har jag varit på skansen. Nej inte gått och kollat på djur utan jobbat. Det var verkligen länge sen. Det var skönt att komma dit faktiskt. På fredag är det någon kongress på 1000 pers som kommer så vi börjar förberedda nu.

Ja juste vi hamnade på vimmel kort=))  Här))


...17.03.09...

Skolan..det kanske jag ska inte berätta. Det var inte riktig min dag och inte den tårta som vi gjorde. Så ja...
Efter skoaln träffade jag Ira. Det var verkligen Ages ago. Vi promenerade där vi brukade göra förut. Sen åt vi jätte god matt och drack öl. Det var länge sen med öl och det är ju Saint Patrick's Day)) Så vi ville åka mer än någonsin till Irland.
Jag lyckades inte hämta ut min paket!!!  Jag måste vänta på påminnelse då kan jag göra det. Hur smart är det?

 


...16.03.09...

Ja på något sätt var det konstig dag :S. Jag vet inte varför.  Plus att jag som var så taggad att skriva matte prov. Nej nej den ska vara nästa vecka! Fan också som om jag har inte tillräkligt att göra nästa vecka.
Förresten jag fick min kallelse till Högskoleprovet. Mmm det bli spännande. Men just nu oroar jag mig mer för engelska än för något annat prov. 

 

P.S. Man kan ansöka till universitet från och med idag. Kanske borde bestämma mig för en gång skull.


Ok ska försöka plugga, plugga och eng gång till plugga!









Håll fast drömmarna, för om drömmarna dör är livet som en skadad,
vingsjuten fågel som inte kan flyga.
Langston Hughes.



...14.03.09...

Woho helgenär här! Det var efterlängtat. Känner mig helt slut och seg.
Allt är mer eller mindre bra men fortfarande förrvirande.

Försöker tvinga mig själv göra läxor men det går inte så bra. Jag orkar inte gå till posten heller och reda ut den problemet med min paket.

Igår kväll var verkligen kul. Det var länge sen  man bara slapnade av.

Nästa vecka kommer bli jobbigt.   Skola praktik och jobb.

Juste jag har köpt det. Soulfly biljet=)) Jag är avis på mig själv.


Musik: Soulfy - Soulfly V

...12.03.09...

Praktiken gick bra. Det var faktiskt kul fast ja man är tyst för den mesta som alla andra. Det enda problemet var att mamma skrev fel när min sissta pendeltåg skulle gå. Jag kom inte ihåg det plust att det är vardag. Så ja jag missade den. Idag få jag be om att gå tidigare.
Man tänker att man har inte gjord så mycket men sedan när jag tänkte efter och skrev ner allt.  Det var massa. Jag fick jobba med texturas också. men det var ingen wow känsla det var typ som gele. Så ingenting ovanlig.  Sen var jag ganska förvånad. Hur många gånger vi städar och äter där. 
Så ja inget liv förutom det.
Nu ska åka till praktiken igen.

...10.03.09...

Vårtecken var som bortblåst när jag vaknade och det var isklat och när jag kollad genom fönstret allt var vit. Men det känndes underbart att gå och höra snö under fötter :)

Men sen fick jag huvudverk . Det var mindre bra. Jag gick från skolan och efter en tid när det blev bättre har jag äntligen bestämt mig för att installera om min dator. Sen gjorde jag några läxor. Woho våge! Någon framgång i alla fall.

Jag bli lite ledsen jag vill inte att boken ta slut. Och som alla andra böcker brukar inte del två, tre, ... osv vara bättre. Det brukar försöra allt. Men vi få se. Fast jag kan inte lugna ner mig. Jag har tjuvtittat vad som kommer hända.



Musik:  Soulfly - Soulfly II

...09.03.09...

Skolan.... det känndes verkligen länge sen.  när jag kom dit har klivit ut ur min lilla värld och verkade vaknat even om det va för en ögonblik. Det känndes att jag har inte varit medveten på ett tag. Vi träffade våran svenska lärare och hon sa om lov. Jag förstog inte föst och frågade " Vadå lov? Ska vi ha lov?" Hon kollade förvirrad och sa att vi hade ju haft lov nyss. Jag blem mer förvånad.  Var var jag då? Jag var tvungen att kolla i kalender för att se vad gjorde jag då. Ja jag blev förvånad. Det var då vi åkte på kryssning. Det var alltå inte så länge sen. Det går fort när man förtränger saker.
Men  i alla fall dagen gick fort ovanligt fort. Det betyde att jag återvännde i min lilla bubbla igen. Utan att bry sig göra någonting till och med  att äta.
Jag var verkligen vaken när jag kännde kalla luften men det var varm samtidigt. Det känndes annorlunda. Ja våren är definitivt på väg. Men nu känner jag mer för höst. Inte bara den regniga höst men den torra med många olika lfärgade öv sväva omkring. Sista år längtar jag alltid efter höst när det är vår.

Men på tala om viktiga saker. Medans jag kommer ihåg.
Jag måste göra massa läxor men ... ja jag kan inte få grep om det.  Plus att jag känner mig inte ispirerat.




Musik: Etro Anime- Let it go.

... Location - in my mind...

Metallica koncert var grymt bra. Jag var otrolig nöjd. Det var som nån slags medicin och avkoppling som jag behövde. Det var inte festande eller någontig efter det. Jag var faktiskt glad att åka hem efteråt. Jag kännde mig bara helt nöjd och tiilfedstäld om man kansig så. I för sig kom jag hem vid ett,.Koncerter har tendens att sluta sent.  Haha mama blevf örvånad och första hon sa. var" Va tidigt du är" jag kollade på klockan sen  på henne. Man förstår inte på henne ibland.

Men hur som helst när vi gick från konsert såg vi afisher med Soulfly. Vi blev helt överlyckliga. Jag vill på deras koncert!! När jag kom hem började prata om de och jag till och med tog afishen hem. Pappa frågade mig om var kommer den banden ifrån?. Jag svarade utan att tänka Brasilien. Han kolade skeptiskt och det såg ut som han ville säga " räkte det inte med Brasilien"  Men det spelar ingen roll faktiskt. De är bäst bara =) oavset vad!

Hur som helst  låg jag och läste boken till tre på natten.  Det är min favorit sysselsättning faktiskt. Det känns inte rktig att man har liv nu. En kapitel stängdes när ala carte slutades och en nu har inte riktig börjats. Så nu känns det som man är ensam hela tiden. Den tid fördriver jag med böcker och man kan verkligen inte slita mig från dem. Nu triv jag  med min ensamhet försjunken i böcker och jag helt nöjd. Men de har tendens att ta slut också. Så nu känns som jag stängde en till kapitel och stälde den på hyllan.

Jag är ganska skeptiskt till kärleksromaner men visa bli man beroende av. Jag måste säga att boken Lady Chatterleys älskare tyckte jag inte om.  Det fanns faktiskt många grejer som var smrta som jag till och med strök under men jag ansträngde mig för at läsa klart den. Jag gjorde någ det för att jag var skjuk och hade inget bättre för mig.
Men nu efter gasnaka... ja... inte så, hur man ska säga smart eller nåt.. bok är jag är svept in i romantiska känslor. Jag är helt inne. Jag lever i min lilla bubla med den. 
Plust att igår när vi var på stan var de så många kärlekspar som om det var alla hjärtas dag och alla par ville visa upp sig. Så jag kollade på de med avund och kännde mig lite ensamt. Haha=)) Ja våren är på väg och mina vårkänslor är starkare än nån annat årstid.
Så är går jag typ hel tankesprid som vanligt antar jag fast ändå på annat sät.

Men jag faktiks hude slita mig från boken och åt sen var jag duktig och backade bullar. Jag kunde inte bestämma vilka jag ville ha så jag blandade mandelmassa med kanell och kardemumma!=)  Men det blev gott ändå  ;P

Ja nu vill jag ha romantiken som sagt blommor och fåglarna sjunga. Det är så jag nog är.

Var dig själv. Alla andra är redan upptagna
Oscar Wilde




...METALLICA...

haha jag är avandsjuk på mig själv. Woho. Jag ska på koncert.! Lite annat liv förutom skolan, praktik och jobbet. Det ska bli kul! Jag vill ha det så! Även att jag känner mig som gammal kärring som har ont i axlar och ryggen! 



                                                                               



                                                                                                                                                                      Jag älskar hela världen nu!

...fredag...


 

Det verkar som fredag gör alla på bättre humör. Det var mer avslapnad på praktiken.  Jag blev riktig glad när jag fick jobba vecka efter på jobbet. Kökschefen sa att det ä viktigare. Man ska tacka ja till jobbet om de bjuder så kan jag praktisera senare nån gång. Han sa att de löser det=)  Så ja det kom en till plus.
Men nu ska jag slapna av. Har on i axlar och ryggen som fan.

Och imorgon det ä Metallica. Kan inte to själv.

Jag är tröt så nu går jag till status *offline* det vill säga sova  eller ska försöka i alla fall. Har sömn promblem sens onsdag. Sjukt trött men kan inte somna och snart ska ramla någonstans på vägen.


Hu mår du?
Strålande! ropar jag
Hela köket kollar konstigt.


 


...keep smiling...

Hur ska man säga det.... allt i våran kök är ordnat kaos..... Folk, folk överallt.... visst man få ibland göra roliga grejer ibland inte. De har hur många praktikanter som helst och alla verkar inte veta vad de ska göra till nästa dag men allt bli gjord. Det är bra i alla fall. Men det saknas någonting. De är trevliga och snälla och så. Gemensamhet kanske? Ok det är kanske min andra dag men just därför man märker saker extra noga. Man kolla hur andra beter sig och pratar. Det är inte den lila tajta teamet. Det är stor massa som kommer och går. Det är som när vi gick i tvåan. Vi var bara för många då.
Ok jag ska ha BARA POSITIVA tankar. Det inte så att det är dåligt direkt. Det kunde vara värre. Allt kommer bli bra MEN aldrig lika som det var i våran lila Mässan =)
 * sakta men säkert känner jag hur separationsångest kryper allt närmare och närmare*
Min mentor i nian sa en gång att gymnasietiden var bästa han hade och ingenting går att jämföras med det inte högstadiet eller universitet.
Ok som sagt bara positiva tankar. Vi ska ge chansen till nya livet.



Människa kan inte upptäcka nya oceaner förrän hon har fått modet att förlora kusten ur sikte.
Okänd





Musik: Yann Tiersen - Bagatelle



PRAKTIKEN PÅ PONTUS

Det gick bra. Det var faktiskt ingenting speciellt men jag tror jag kommer trivas. Det var ganska trång och så mycket folk i köket. Vid lunchen var vi typ tio stycket sen kom några till. Alla är typ killar och jag skulle aldrig känna igen de om jag skulle se dem nu. Det var många som var praktikanter också. En till grej som jag konstaterad att alla är som jobbar där är så unga.  Alla gick in på varandra hela tiden eftersom det är så trång där. Det är inte så konstig när  det är minst 8-10 kockar som går rund i rummet som är lika stor som våran kallis. Men vi gjorde lite spännande grejer också. Jag fick till och med inspirationer. Sen ska jag få min schema. Jag ska praktisera på lördagar ibland och få vara ledig nån annat dag i veckan. Även att man gjorde inte så mycket så är jag trött. Ska jobba lunch hela vecka så mycket vet jag.

Sen det är helgen snart och på lördag ska jag på METALLICA!! hurra!!!=)



Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.
Lyndon B. Johnson


tågluffa

Efter skolan åkte jag till stan. Men när jag åkte tillbaks jag kände mig helt utmattad. Bakom mig satt folk som pratade om barn i Afrika och Indien. Mitt i mot mig pratade en man med killar om skatt. Killarna var lite tröga att fatta det med skatt. Tåg började gå hela vägen till Nynäs. När tåget äntligen kom till Handen jag forsätter sitta och lyssna på musik. Några minuter efter när jag  skulle kliva av ..... Kollar i fönstret ser ingen coca-cola skylt, kliver av.... Jag är i VH!!! Fattade ingenting.
Jag gick till tågen som skulle mot centralen för att åka tillbaks, den stod mitt i mot min. Det var konstigt för att det var fler som skulle åka tillbaks. Så det var inte bara jag som såg inte våran station.
Så jag sätter mig igen sen kollar jag genom fönstret där står tredje tågen på andra perrongen som sen börjar åka mot stan. Den som jag satt på skulle åka efter.. Det var någonting fel. Så min tågluffa var ju roligt not!
Men nu kom jag hem!
Ska kolla på Navy CIS och ladda inför praktik! =)



måndag

Så var det måndag. Vi fick inte reda på att varan lärare var sjuk så det kändes helt onödigt att vara i skolan så tidigt och inte göra någonting. Men hur som helst fick vi sovmorgon imorgon. Så vänta vilken tid börjar vi.... ja 9.35 samhälle var det. Sen måste jag komma ihåg att ta skor med mig för att sen det är praktik!!!
 Vi slutade tidigt på psykologi. Vi ska göra en fördjupningsuppgift. I början lät det inte så farligt men när Maria berättade hur ska den vara och så var det så komplicerad som inte sant men jag tror jag har koll nu. Jag ska i alla fall skriva om försvarsmekanismer och sorg eller de ämnena ska gå in på varandra. Jag har inte riktigt satt ihop frågeställning men det kommer. Sen ska jag intervjua några... Det tyckte jag och Maria var bra ide. Så jag måste bara hitta dem... dem frivilliga. =) Men först måste jag läsa om ja... vad hette han? Nån känd psykolog. Ok måste fråga igen.
Eftersom vi slutade tidigare gick jag till centrum och skulle ta ut pengar och kolla några grejer fast jag  struntade i det. åkte hem istället åt och tog det lugn sen åkte igen till skolan för att ha matte. Det var också ganska kort lektion så det är bra. Det känns lite lugnare för att jag har lämnat dem mesta av alla uppgifterna och har gjord prover och så.

Ja juste den lite chockerande nyhet. Visst att jag har redan vant mig att jag kommer åka dagen efter vi tar studenten. Men att man ska vara på flygplatsen redan KL.04.00!!! Det var överdrift. Jag tänkte inte värsta party party men man ville vara ändå med sina kompisar. Det är ju sista dagen. Jag hinner inte ens förstå att man har slutat och så kommer jag han försenad  reaktion på separations ångest eller nått. Men men de få vinka hej då till mig så länge. För att sen kommer jag tillbaks=)

Sen satt jag och planerade att på sommaren ska jag läsa några böcker  som jag ville hela tiden men kom aldrig  så långt.
Det är böker man ska ha läst faktiskt. Så ja kanske någonting för mig när jag ska vara ensam på praktiken till ex. Jag hoppas faktiskt att jag ska inte vara ensam hela tiden. Jag trivs inte med det bara ibland.
 Först var det världens långa remsa med alla böcker jag ville läsa men sen valde jag ut några. Men jag tror den måste förkortas mer.... Ja jag få ta tag i det lite senare.

Ska gå och äta hallonkräm medan den finns fortfarande kvar.


våren =)

Grattis det är första mars=) Våren har kommit!  Fast det är inte riktig varm kan jag säga.
Jag och mamma har varit i stan men det var inte riktig shopongresa eller nått plus att jag glömde min bankort också. Smart fast jag behövde inte den och det är också bra. Jag har inte spenderat  pengar i onöda.
Jag har köpt bara en bok. Jag var tvungen. Jag är lite bokfriak. Alla pratade om Twilight så jag ville för en gång skull följa efter alla. haha grupptryck. Som om jag har inte tillräcklig med böcker som jag måste läsa. Men men den var på rea och kostade inte så mycket så det gör inget om jag gillar inte den.
Så fick jag smsar igen med frågan om när ska vi ses osv. Jag orkar inte. jag har verkligen ingen lust. Det är väl fint att människor är så  ja vad ska man säga lite framåt och så men nu orkar jag inte faktiskt.  Det låter lite taskigt men så är det.

Ja juste igår kollade jag och Diana på melodifestivalen. Tyvärr men jag måste säga den bli värre å värre men det är typ ett vana att kolla på den.

Men nu sitter jag och ätter hallonkräm. mmm .... det var länge sen....

JUSTE har glömt en liten detalj imorgon det är skola... Man har inte lika dan längtan dit eftersom vi kommer inte ha kök. Men det kommer säker vara roligt på praktik också.
Jag kanske borde skriva ut några läxor... ja jag vet lite sen är det väl....


Jag vet vad jag flyr ifrån, men inte vad jag söker efter
Michael de Montaigne

RSS 2.0